Friday, 10 February 2012

Kreatif: Buat Ayam Daripada Kulit Telur [4 Photos]Sumber: here

Bakat: [Video] Kenali Sin Chan Malaysia!!!

Setiap kita pasti kenal sin chan, seorang budak yang selalu bikin masalah kepada sesiapa saja di sekelilingnya. Cerita kartun Crayon Sin Chan sering ditayangkan di kaca televisyen pada setiap hari Sabtu pukul 7 mlm. Admin memang fanatik terhadap sin chan yang lucu ini. Tetapi pernah tidak kita kenali bahawa siapa sin chan malaysia. Arfarlie Fikri Razali Seorang kanak-kanak yang mempunyai inotasi suara yang menarik. Dia mendapat peluang menjadi pengalih suara daripada ibu saudaranya yang bekerja di syarikat yang sama.Mari kita lihat bagaimana proses pengalihan suara dan diri Arfarlie Fikri Razali.
IT: Microsoft Buang Butang Start Dalam Windows 8!!! [2 Photo]

Cuba anda bayangkan desktop tanpa start button menu? Mungkin agak pelik bagi kita peminat dan pengguna tradisional Windows.Butang start telah diperkenalkan oleh Microsoft dalam Windows 95 kira-kira lebih 15 Tahun.Tetapi itu adalah hakikat yang telah dirangka oleh Microsoft bahawa mereka akan membuang butang start tersebut bagi memberikan kelainan di dalam Windows 8. Mungkin mereka ingin melakukan satu transformasi baru.Walau bagaimanapun, Microsoft masih mengekalkan taskbar Windows 7 di dalam sistem operasi baru mereka.Segala informasi ini telah dibocorkan kepada internet kerana projek Windows 8 telah sampai kepada fasa akhir "Consumer Preview". Microsoft kini telah bersepakat untuk mengubah butang start kepada yang lebih efisyen seperti gambar di bawah. Perubahan butang start tidak menjejaskan fungsi di dalam sesebuah sistem maka itu perancangan ini diteruskan. Sekiranya perubahan ini mendapat tentangan daripada semua pihak, maka Microsoft akan memperkenalkan semula butang start tersebut.
Sumber:here

Fakta: Lelaki Vs Perempuan Dalam Penilaian Mata [Photo]

Sumber:here

LOL: Cara Paling Simple Nak Jadi Famous Di Facebook [Photo]Sumber: here

Ajaib: Nong Shishua, Budak Bermata Kucing [3 Photos]

Sumber: here

FAIL: Gambar Ibu Mengandung Yang FAIL [7 Photos]
Sumber: here

LOL: [Video] Payudara Selamatkan Wanita Daripada Dipenjara

JAPAN-Serena Kozakura, 42, dibabitkan kesalahan kerana menyebabkan kemusnahan harta benda di sebuah apartment lelaki. Dia didakwa telah menceroboh masuk ke dalam rumah lelaki tersebut.Walau bagaimana pun, semasa perbicaraan dilakukan,dia telah membuktikan bahawa sukar untuk dia memasuki rumah tersebut dengan payudaranya yang bersaiz 44 inchi. Dia juga melakukan demostrasi bahawa mustahil untuk menembusi masuk kedalam rumah tersebut. Oleh sebab itu, dia dilepaskan atas perbicaraan mahkamah pada tahun 2007 ketika itu dia berumur 38 Tahun.

Sumber: here

WTF: Tatu Untuk Kipas Susah Mati [2 Photo]Sumber: here

Awwsem : Top 10 Lidah Paling Pelik Di Dunia [10 Photos]

Admin rasa lidah benda yang paling penting dalam dunia untuk kita teruskan hidup kita sebagai manusia. "Tanpa Lidah, Siapa Kita Hari Ini" Lidah merupakan abdomen yang kita gunakan setiap hari untuk makan. Tapi pernah tak kita terpikir pemilik-pemilik lidah paling pelik di dunia. Berikut merupakan lidah-lidah terpelik di dunia10. Flamingo
Lidah flamingo berfungsi sebiji macam "penis". Mempunyai tisu ereksi dan mengembang ibarat "penis". Flamingo hanya akan makan di permukaan air yang cetek. Flamingo akan memasukkan paruhnya ke dalam air dan mengerakkan kepala ke kiri dan ke kanan. Lidahnya berfungsi sebagai "pump", lidahnya menyedut air melalui paruh dan memerah keluar melalui sisi lidahnya mengikut irama 20 kali per minit.9. Macrochelys Temminckii
Kura-kura ala-ala dinasour  atau nama saintifiknya "macrochelys temminckii" mempunyai lidah berwarna merah dan mirip cacing bagi menarik mangsanya. Kura-kura ini akan membuka mulutnya dan menggerakan lidahnya seperti cacing. 8. Mollusks
Mempunyai organ seiras lidah yang dipanggil "radula". Mempunyai 14,715 gigi. WTF! 

7. Anoura Fistula
Kelawar ini terdapat di pergunungan Ecuadorian bersaiz seperti tikus tetapi mempunyai lidah sepanjang 8.5cm (3.4 in) dan 1.5 kali lebih panjang daripada badannya dan 2 kali ganda daripada  kelawar biasa. Mempunyai lidah terpanjang antara mamalia kecil. Pada hujung lidahnya terdapat rambut yang berfungsi untuk membersihkan nektar dan debunga pada bunga.
6. Arapaima Gigas
Dalam sesetengah ungkapan "Lidah bertulang". Ini sebenarnya wujud, ikan kumpulan osteoglossus. Spesies ikan Arapaima paling terkenal yang boleh hidup membesar 4.5m (15 ft) dan seberat 200kg (400 lbs). 5. Zirafah
Mempunyai lidah sepanjang 54cm (1.8 ft), lidah paling kuat di dunia kerana boleh makan daun pada pokok acacia yang paling berduri. Zirafah boleh menjilat keseluruhan mukanya dengan lidah.
4. Tenggiling (Giant Pangolin)
Mempunyai lidah sepanjang 70cm (2.3 ft), lidahnya boleh menjulur sehingga ke "pelvis" (alat kemaluan). Lidahnya digunakan untuk makan anai-anai di dalam busut.


3. Salamander (Bolitoglossa Dofleini)
Mempunyai lidah sepanjang 5cm (2 in), lidah terpanjang di kalangan amphibian. Lidahnya mempunyai kecepatan menembak paling pantas di dunia. Lidahnya boleh dikeluarkan pada kadar 18,000 watt per kilogram dan 50 kali lebih laju daripada kerlipan mata tetapi mengambil masa untuk proses pengenduran.

2. Chameleon
Lidah yang paling terkenal dikalangan haiwan dan merupakan lidah terpanjang di dunia berbanding saiz badannya. Mempunyai lidah terpantas di dunia. Lidahnya boleh dikeluarkan dalam masa 0.4 saat dan dimasukkan semula dalam masa 0.5 saat. Chameleon boleh menangkap 4 lalat dalam masa 3 saat. Chameleon boleh memburu dalam jarak 70cm kerana kepantasan lidahnya.

1. Blue Whale
Pemenang lidah terpelik ini mempunyai lidah seberat 3 tan. Lidahnya besar bukan disebabkan faktor saiznya tetapi kerana lidah ini digunakan untuk menapis makanan di mulutnya yang besar. Lidah ini boleh menahan sehingga 50 orang manusia berdiri di atas lidahnya.


Sumber: here